Inte rimligt att folk ska bli miljonärer på skattepengar

Vi tycker det är för jävligt när skattepengar används för att berika folk genom underliga affärer olagligheter och korruption. Som exempelvis när kommunala tjänstemän beställer varor och tjänster av sina kompisar eller från kriminella gäng. Eller när man betalar ut stora belopp till snöröjare utan kontroll. Det innebär i samtliga fall att folk berikar sig med hjälp av skattepengar.

På samma sätt är det inte rimligt att människor bygger upp verksamhet med skattepengar och sen stoppar dessa pengar rakt ner i sin egen ficka. En hel del av de skattepengar som utbetalas till privatskolor (så kallade friskolor) används inte för den verksamhet det är tänkt, utan istället stoppas i privata fickor så att man kan bli miljonär. Detta förfarande med skattepengar är inte rimligt som jag ser det. Det är inte försvarbart med valfriheten som argument och inte försvarbart med bättre kvalitet (Baggium är inte direkt kända för det senare utan snarare för skandaler på en del av sina familjehem) som argument.

Nu har grundarna av Baggium dessutom sålt sitt företag och tjänat ändå mer på en verksamhet som vi skattebetalare betalat för att bygga upp. Man har sålt Baggium till ett norskt riskkapitalbolag, FSN Capital AS. Ett bolag som i lihhet med andra bolag av samma typ har som främst affärsidé att snabbt plocka ut så stora utdelningar som möjligt ur de företag man äger, låt bli att skatta för vinsterna och sedan när bolaget plundrats tillräckligt sälja det igen. Det är inte rimligt att saker som byggts upp av skattepengar hanteras på detta sätt.

Läs också: Företagen i den privata skolindustrin

Intressant?
I media: GP1, 2, 3, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements