Kriminella nätverk förmedlar arbetskraft

Del 7 av 27 i serien Maffia och företagande

Det är välkänt från den svenska arbetsmarknaden att kriminella nätverk som Hells Angels och Bandidos förmedlar svart arbetskraft till byggen, städfirmor och liknande. Fler sådan härvor har rullats upp. Att också andra kriminella nätverk förmedlar svart arbetskraft för att arbeta under slavliknade förhållanden i västeuropa inklusive Sverige är därför inte speciellt förvånande.

Det finns flera saker som bäddar för dessa kriminella nätverk. Det handlar om arbetskraftsinvandring där fackföreningarna i väst inte har rätt till kontroll, upphandlingssystem där köpare alltid går på det billigaste, inhyrning av arbetskraft, bemanningsföretag, osäkra anställningar, tillfälliga anställningar osv.

Vettigaste sättet att råda bot på detta är förbjuda bemanningsföretag, minska antalet tillfälliga och osäkra anställningar och stärka facket roll vid arbetskraftsinvandring. För som det fungerar nu är det hela total oacceptabelt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Hells Angelsmedlemmar inblandade i ekobrottshärvaByggbolaget Peab har kontakter med Hells Angels >>
Advertisements