Vad är det med moderater och diktaturer?

Moderaten Göran Lindblad är reklampojke för  diktaturen Azerbajdzjan. Carl Bildt har aldrig haft nåt emot affärer i diktaturer eller tveksamma demokratier så länge de inte heter Vitryssland, Ryssland eller Ukraina. En annan moderat vurmade för dödspatrulllerna i Colombia.

Men det är inte bara diktaturer som moderater är förtjusta i. De gillar odemokratiska inställningar även i andra frågor. Som när det gäller jämställdhet och prostitution. Det tycks också gilla högerextrema islamistiska fundamentalister. En del tycks ha en tveksam inställning till demokrati även när det gäller Sverige och andra tycks ha bristande laglydighet och skattemoral. Liksom dåliga historiekunskaper. En del moderater kan man ifrågasätta av andra skäl som eventuella kontakter med kriminella. En del är kanske köpta av storföretagen.

Moderaterna har gott om folk i sina led som har ett tveksamt förhållningssätt till mångt och mycket. Dessutom ett natal diktaturkramare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements