Ekomat allt vanligare

EkobananerDet säljs allt mer ekomat i Sverige. Framförallt frukt av olika slag, men även mjölk och kaffe. Naturskyddsföreningen anser att det främst är 6 varor där vi bör välja ekologiskt.

  • Kaffe
  • Bananer
  • Vindruvor
  • Mejeriprodukter
  • Kött
  • Potatis

I mitt hushåll köper vi i huvudsak ekologiska produkter. Det gäller framförallt  bananer, vindruvor och mjölkprodukter. Kött äter vi i stort sett inte i hemmet då min fru är vegetarian och när det gäller potatis vet jag inte om vi köper ekologiskt odlad. I alla fall köper vi inte de gamla sorterna som innehåller mycket gifter.

När det gäller kaffe köper vi ekologiskt ibland, men jag har inte hittat nåt ekologiskt kaffe jag tycker är gott. Kaffe med mycket lite beskhet är ett måste för att jag ska gilla det. De flesta ekologiska klarar inte det kravet.

Ekomjölk är nyttigare än annan mjölk och kostar obetydligt mer. Ekobananer kostar mer, men innehåller inga gifter medan andra bananer innehåller giftrester vilket också vindruvor som inte är ekologiskt odlade gör.

Ekologiskt är bra för miljön. Inga gifter. Ekologiskt är bra för hälsan. Nyttigare. Ekologiskt är inte alltid bra för plånboken. Problem. Klassorättvisa. Nyttig och miljövänlig mat ska inte vara ett privilegium för folk med mycket pengar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Ekomat allt vanligare”

Kommentarer inaktiverade.