GP överdriver och hittar på om konflikten i Biskopsgården

GP skriver om gängkonflikten i Biskopsgården på ett sätt som om det var en enda konflikt. De tillskriver dessutom de olika konflikterna med ursprung i Biskopsgården en massa mord som i flera fall inte alls har med nån av konflikterna att göra eller i andra fall troligen inte har med konflikterna i Biskopsgården att göra. Dessutom började den sannolikt inte alls som en konflikt på grund av en kvinna även om den händelsen sannolikt spelad en viss roll.

I själva verket är det som GP kallar gängkonflikten i Biskopsgården minst tre konflikter men kanske ännu fler. Det handlar dels om den tidigare konflikten mellan Backagänget och Biskopsgården som i sin tur har en koppling bakåt till en konflikt mellan Red & White Crew (Hells Angels) och X-team (Bandidos MC). Den sistnämnda konflikten skapade också en konflikt mellan Naserligan ihop med allierade och X-team/Bandidos MC vilket ledde till flera mord och skjutningar. En del av de mord som GP säger hör ihop med de två konflikterna i Biskopsgården hör i själva verket ihop med den konflikten och dess efterdyningar.

De två konflikterna i Biskopsgården är dels den ursprungliga konflikten mellan Backagänget och deras allierade i Friskvädersnätverket, dels en senare konflikt mellan olika delar av deras motståndare i Vårvädersligan. Den förstnämnda konflikten ska enligt GP ha utlösts av ett dramat kring en kvinna, men faktum är att det istället troligen var Landvetterrånet som utlöste konflikten. Detta rån var troligen också en del i det som skapade konflikterna i Bergsjön och Tynnered. Den andra konflikten i Biskopsgården, den inom Vårvädersligan mellan två falanger (kallade A-falangen respektive B-falangen i GP), skapades del av en konflikt om en narkotikaaffär, dels uppstod den troligen som ett resultat av att vissa personer ville lämna det kriminella livet vilket inte alltid mottas med blida ögon av de som blir kvar.

Bland de mord som GP anser ingår i konflikten så har bilbomben i Torslanda troligen inget med konflikterna i Biskopsgården att göra utan är sannolikt kopplat till nåt helt annat, möjligtvis Landvetterrånet. Det hör dessutom ihop med tre mord på ledande personer i Backagänget. Torslandabomben kan dessutom vara kopplad till ett mord i Barcelona.

Inte heller mordet på Guldheden har nödvändigtvis med konflikten mellan de två delarna av Vårvädersligan att göra.Det kan lika gärna hänga ihop med konflikterna kring Prime Living och mordet på Lidingö då gruppen av inblandade till viss del var samma personer.

Mordet på Dimvädersgatan i september 2018 hade troligen inget med konflikterna att göra och det är osannolikt att mordet på en person i november 2018 var ett misstag. Det var troligen en sjuk persons försök att bli nåt snarare än ett misslyckat mordförsök på någon i B-falangen.

Mordet i december 2019 har inte heller något med konflikterna i Biskopsgården att göra utan är snarare kopplat till konflikten i Tynnered. Det är inte heller säkert att mordet på Temperaturgatan i mars 2020 har nån koppling till någon av de nämnda konflikterna.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!