Påstådd gängledare mördad på Årstabron i Stockholm

Natten till torsdag den 17 september påträffades en avliden och blodig person på Årstabron i Stockholm. Mannen visade sig ha blivit skjuten. Han var enligt uppgifter i Expressen en ung man i 25-årsåldern som de uppger var en ledande figur i ett kriminellt nätverk i Fagersjö i södra Stockholm som tidningen kallar Fagersjönätverket.

Mannen uppges ha utsatts för mordförsök två gånger tidigare och ska enligt media ha flera fiender. Han förekommer under ett 30-tal avsnitt i belastningsregistret och har suttit i fängelse. han har bland annat dömts för grov misshandel, misshandel, grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Fagersjönätverket ska var ett mycket löst sammansatt kriminellt nätverk med kopplingar till flera andra kriminella nätverk i Stockholm. Flera av de som uppges vara medlemmar ska enligt Expressen tidigare ha tillhört Black Cobra, ett inte längre existerande kriminellt nätverk. Som jag ser det är det faktiskt ytterst tveksamt om något Fagersjönätverk överhuvudtaget existerar som ett självständigt kriminellt nätverk.