Är vi ”indorger”?

Från big bang till livet på jordenBoktips
Från Big Bang till Livet på Jorden
Blomberg & Hedström & Karlsson
Rabén Prisma
ISBN 9789151831183

Är vi ”indorger”?

En utmärkt populärvetenskaplig bok som på 250 sidor sammanfattar såväl universums som livets uppkomst och utveckling. Kosmiskt drama och evolutionärt skapande. Och i motsats till den ensidiga vulgärbilden av darwinismen handlar det inte bara om starka individer i konkurrens. Samarbete och gemenskap präglar livet sedan dess början.

Våra celler är en symbios av två urceller. Sedan kom flercelliga organismer av många samverkande celler. Därpå sociala insekter som samfällt utgör en slags organism. Även människans samhälle liknar en organism, menar jag. Vi är såväl person-individualistiska som organism-kollektiva (så både högern och vänstern har rätt). Vi är typ ”indorger” – både individer och (cell)delar av samhällsorganismen.

Hans Norebrink

Läs mer: Google,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements