Socialdemokrater i Hyresgästföreningen avstängda för rasism

Alexander Hutter, en ledande socialdemokrat i regionstyrelsen för Hyresgästföreningen Västra Sverige hör också till styrelsen för Hyresgästföreningen Södra Bohuslän. Hela den senare styrelsen har blivit avstängda på grund av grovt rasistiskt och sexistiskt språkbruk under möten.

Hutter verkar enligt en artikel i tidningen Hem & Hyra inte vara en av de skyldiga. Många i ledningen för Hyresgästföreningen Västra Sverige har tidigare anklagats för sexistism och övertramp mot kvinnliga förtroendevalda i Hyregästföreningen. Om Hutter är en av dem är inte känt. Men helt klart är att han medverkat till att dölja sexismen och rasismen i Hyresgästföreningen.

Har är också en av de som agerat mot de förtroendevalda i Hyrsegästföreningen som vill se mer aktiv Hyresgästförening som tar strid för sina medlemmars intressen istället för att i huvudsak ge socialdemokratiska politik sitt stöd oavsett hur den politiken ser ut. Hutter har i dessa sammanhang agerat aggressivt och anklagat folk för diverse oegentligheter. På många sätt har han använts som bulvan och lojal knähund av riksstyrelsen i Hyresgästföreningen.

Det faktum att han i alla fall dolt och slätat över rasism och sexism i organisationen betyder att riksstyrelsen funnit att detta spelat mindre roll när han använts som attackhund mot aktiva och radikala företrädare för Hyresgästföreningen.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!