Kristianstad, Trojan Shield och kokain

I Skåne har tio män och en kvinna mellan 20 och 46 år häktats som ett resultat av polisens insats med anledning av information från det krypterade kommunikationsnätverket ANOM. Samtliga misstänks för synnerligen grovt narkotikabrott.

Fem av de häktade är från Kristianstad, två från Helsingborg och några från småorter i Blekinge. Flera av de misstänkta är endast dömda för bagatellbrott tidigare.

En av de misstänkta dömdes så sent som i mars i år till två månaders fängelse för grovt bidragsbrott efter att oriktigt fått ut miljonbelopp i föräldrapenning.

Bandidos MC

Andra är helt ostraffade eller har bara haft med myndigheterna att göra i samband med obetalda skulder eller efter att ha kört för fort. Det sistnämnda är troligen en orsak till att flera av dem dragits in i knarklangning ihop med medlemmar i Bandidos MC i Helsingborg,

En av de misstänkta, en 37-åring, greps på bar gärning med narkotika under färd på E22 utanför Lund. Vid efterföljande husrannsakan i hans bostad hittades ytterligare partier med knark. I Olofström greps en tidigare ostraffad 20-årig man i sin bostad.

Hos en 46-åring i Helsingborg anträffades utöver narkotika även vapen. Även hos Bandidos i staden gjordes husrannsakan som en del av insatsen. En Bandidosmedlem har häktats och en annan är efterlyst.

Även i Stockholm har flera medlemmar i Bandidos MC gripits:

Klockan 06 i måndags slog polisen till mot tre män hemmahörande i Stockholm. De greps, misstänkta för att ha beställt ett mordförsök i maj.

På torsdagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingar med dem i Södertörns tingsrätt.

Trion – 36, 33 och 29 år gamla – ingår i Bandidos undergruppering X-Team samt i det kriminella Bredängsnätverket. Samtliga av dem har ett gediget brottsregister med fleråriga fängelsestraff i bagaget.

För två år sedan åtalades de två äldre gängmedlemmarna i ett liknande fall för förberedelse till mord. Polisen hade då fått uppgifter om att Bredängsnätverket planerade att utföra ett dåd mot sina rivaler i Östberganätverket i samband med en minnesstund för en tidigare mördad medlem.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!