Flickor lyckas alltid bättre

Det är inget specifikt för fattiga förorter utan det ser likadant ut i alla samhällslager, alla typer av bostadsorter med mera. Flickor lyckas bättre i dagens samhälle. De är bättre i skolan och har bättre utbildning. Det gäller inte bara fattiga förorter. Unga kvinnor flyttar bort från platser där det inte finns några jobb. De är bättre på många av de jobb som finns då jobben i stor utsträckning är relationsinriktade och kvinnorna är bättre på relationer. Samarbete istället för konkurrens gynnar helt enkelt kvinnor.

Det som är problemet är att män, både på landet och stadens förorter försöker överleva med hjälp av gamla machoideal. Ideal som inte längre fungerar. Det leder istället till brottslighet av olika slag, både på landet och i staden. Det leder till en osund machokultur. När vi sen omöjliggör ett återvändande till ett liv utan brottslighet genom hårdare och hårdare straff förvärras läget ytterligare.

I alla tider har män varit brottsligare än kvinnor. 90% av alla brott begås av män. De flesta män har någon gång begått brott i sitt liv och de flesta slutar begå brott när det blir vuxna. Samhället av idag motverkar möjligheterna att sluta med brottsligheten. Inte bara genom hårdare straff utan också genom att den som begått brott och suttit inne i praktiken inte kan få nåt jobb.

Könsskillnader

Det är inte social kontroll som är skillnaden vilket många personer i förorter tycks tro. För då skulle det inte vara så att kvinnor i alla samhällsklasser och i alla miljöer klarar sig bättre. Då skulle det vara så att bara invndrarkvinnor från fattiga miljöer klarar sig bättre. På grund av klasskillnaderna så är dock skillnaderna mellan flickor och pojkar större i arbetarklassen. Arbetarklassens män är förlorare i dagens samhälle, oavsett om de bor i Pajala, Grängesberg, Eskilstuna, Rinkeby, Högsbo, Hjällbo eller Sjöbo.

Utan det är könsskillnader. Männen har körts över av samhällsutvecklingen.

Samtidigt försöker manliga företagsledare, manliga politiker och män utan makt föra utvecklingen tillbaka genom privatiseringar, nedskärningar, att skylla på andra och rösta på högerextrema partier. Kvinnorna försvarar den gemensamma välfärden, det solidariska och humaniteten med mera. Kort sagt det som skapades under 1960- och 1970-talen. Därför röstar kvinnor idag på de partier som försvarar vår gemensamma intressen. Männen försöker återta den tid som fanns dessförinnan och röstar på privatiseringspartier, miljö- och klimatfientliga partier samt antifeminister. Den ideologin och de partierna leder bara till en ännu värre situation på alla områden och alla plan.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!