Två skjutningar i södra Stockholm – en person död

Vid 19-tiden på fredagen sköts en man i Farsta i södra Stockholm. Mannen i 20-åldern träffades i benet och fördes till sjukhus. Det hela ses av polisen som ett mordförsök. Enligt uppgifter i media har skjutningen en koppling till ett kriminellt nätverk i södra Stockholm.

Bara några timmar senare var det skottlossning igen. Men då i Skarpnäck som ligger i närheten av Farsta. Även där var det frågan om en man i 20-åldern. Han var allvarligt skadad när polisen och vårdpersonal kom till platsen. Han fördes till sjukhus med helikopter. Trots det kunde hans liv inte räddas och han avled på sjukhuset. Ovanligt nog har en person snabbt gripits som misstänkt för delaktighet i mordet.

Det finns stor anledning att tro att skjutningarna i Farsta och Skarpnäck hänger ihop. Dessutom är det inte en speciellt avancerad gissning att anta att det rör sig om skjutningar som har med den interna konflikten i det kriminella nätverket i Farsta/Fagersjö att göra. Men polisen uppger i media att det är för tidigt att säga att skjutningarna hänger ihop.

Konflikten i det så kallade Fagersjönätverket/Farstanätverket har resulterat i flera skjutningar och mord och minst en sprängning (i Skogås den 24 april 2021). Skjutningarna var bland mordet på Sascha Dalgärd Viklund på Årstabron i september 2020 och mordet på en 43-årig man i Farsta strand i oktober 2021. I det förstnämnda mord fanns en koppling till det kriminella nätverket i Flemingsberg/Visättra.

Det cirkulerar även uppgifter om att skjutningen i Skarpnäck ska ha en koppling till mordet på Einár men det är mycket osäkert.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!