Misstänkt mördare av Einár häktad i annat ärende

En man som är häktad i ett annat mordärende utreds enligt Aftonbladet även för att ha varit delaktig i mordet på rapparen Einár. Det mord han ska vara häktad för är mordet på en 43-årig man i Farsta strand i oktober 2021Mannen greps i december 2021 som misstänkt för ett annat brott, narkotikabrott. Han dömdes den 15 mars 2022 för det brottet till 1 månads fängelse.

När den unge mannen som heter Ildar Galiyev och kallas Scar greps utreddes han för inblandning i minst två mord, mordet på Einár och mordet i Farsta strand. För mordet i Farsta strand har han blivit häktad. Mordet på Einár utfördes av två skyttar och polisen misstänker att den ene var Galiyev och att den andre skulle kunna vara en ung man vid namn Moh@mmad R@shidi (Momo). Galiyev anses vara knuten till det så kallade Dalennätverket och R@shidi ska vara kopplad till det så kallade Bredängsnätverket.

R@shidi är för närvarande misstänkt för vapenbrott i ett annat fall. Polisen har enligt Expressen också misstankar om att han kan har varit inblandad i flera andra skjutningar. Natten till den 12 april 2021 avlossades skott från flera vapen in i en barnfamiljs lägenhet i Sätra. I juni samma år sköts en man till döds på en uteservering i Sätra centrum. Ytterligare en händelse inträffade i början av november 2021 skedde ytterligare en händelse då en villa i Sätra besköts.

Polisens misstänker enligt Aftonbladet också att Galiyev är en inhyrd torped (sicario) som kan vara inblandad i ytterligare mord. Han ska enligt tidningen vara misstänkt för inblandning i ett dussintal grova brott, som mord, försök till mord och grovt vapenbrott. Han har dock inte kunnat knytas till något annat brott än mordet i Farsta strand. Tidigre har han dömts för narkotikabrott

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!