Åtal för gymmordet i Stockholm

4 personer har åtalats (23 januari) för det så kallade gymmordet i Stockholm den 28 mars 2022. Den tilltänkta måltavlan var en medlem i Bandidos MC som tränade på ett gym på Hälsingegatan 5 i Vasastaden, Stockholm, som heter Delta Gym. En annan besökare på mordet försökte avstyra det med följden att denne blev mördad istället.

Det tilltänkta mordoffret heter Robert Loforsen och mannen som ingrep hette Fredrik Andersson. Han jobbade till vardags bland annat som krogvakt. För mordet alternativt vållande till annans död har en idag 17-årig tonåring åtalats. Han är knuten till dådet genom övervakningkameror, vittnen, DNA och en mängd tekniska bevis. Dessutom är han åtalad för mordförsök alternativt förberedelse till mord på Robert Loforsen såväl som grovt vapenbrott med mera. Dessutom är han åtalad för att ha kastat en handgranat mot Restaurang Légumes på Bysistorget 8 på Södermalm i Stockholm.

Tre andra personer har åtalats för medhjälp till mord, skyddande av brottsling, medhjälp till försök till mord och en del andra alternativa åtalspunkter. Dessa tre personer är Rob#n H*dm@n Joh@nsson, J0hnny S@m@nsson och Om@r Ahm*d. De två förstnämnda ordnade med transporten till och från brottsplatsen i form av en personbil. Dessutom kört den till Gullmarsplan där den lämnats över till annan person/personer. Rob#n H*dm@n Joh@nsson har därutöver kartlagt Robert Loforsen och dennes förehavanden. H*dm@n Joh@nsson och S@m@nsson har utöver detta även åtalats för narkotikabrott.

Om@r Ahm*d var den eller en av som övertog bilen  i området kring Gullmarsplan. Därefter fungerade han som chaufför eller medpassagerare i bilen under färden till gymmet till Delta. Efter mordet lämnade han platsen i bilen tillsammans med den åtalade mördaren.

Alla de åtalade förnekar brott i samtliga falla förutom S@m@nsson som erkänner narkotikabrott.

Mordförsöket på Robert Loforsen var en del i en konflikt mellan Bandidos MC och Bronätverket som dessutom är kända som allierade med kurdiska räven (Nätverk Foxtrot) och kanske också på dennes uppdrag.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!