Ytterligare en dom för marmorknarket

Av en ren tillfällighet snubblade polisen i Göteborg över 260 kg cannabis i ett källarförråd i Bjurslätt på Hisingen år 2020. Det var enligt media ett av de största beslag som gjorts i Sverige. Orsaken till att de hittade cannabispartiet var en påtänd och orolig man som kontrollerades och greps på en pizzeria i Bjurslätt.

Så småningom och med hjälp av avlyssnade chattar från EncroChat och SkyECC ledde detta till flera rättegångar och domar. Dessutom konstaterades att det beslagtagna bara vara en del av det som förts in i Sverige i marmorlaster. Och det visade sig i sin tur bara vara en av två stora cannabistransporter. Detta ledde i sin tur till ytterligare rättegångar och domar.

I den senaste domen har en ledare från M-falangen i Tynnered, Daniel Tadesse, dömts till för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott till fängelse i två år. I domen har Göteborgs tingsrätt tagit hänsyn till tidigare domar mot honom. 2021 dömdes han till fyra och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott. Och 2022 dömdes han till fängelse i fyra och ett halvt år för fem fall av mordförberedelse, rån och försök till grov utpressning.

En annan man, Jamal Ziani, som var på plats i Marocko när narkotikan förpackades dömdes till 8 års fängelse för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Han har för sin del tidigare varit målsägande i ett ärende rörande stämpling till mord. En man i Bergsjönätverket dömdes för det.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!