Flera anhållna efter skjutning i Askim i maj

Den 19 maj skottskadades två män i 20-årsåldern efter en skottlossning vid Askims torg i Göteborg. De båda överlevde, men en av männen skadades allvarligt. Till en början fanns det en del misstankar om att det handlade om en intern uppgörelse i G-falangen, ett av de tre kriminella gängen i FrölundaTynnered. En person greps och anhölls på ett tidigt stadium men han släpptes snart och är inte längre misstänkt för inblandning i mordförsöket.

Men nu har 7 personer med anknytning till ett annat gäng i västra Göteborg, M-falangen, gripits i en polisrazzia. En av dem är dessutom släkt med en högt uppsatt medlem inom nätverket. De är misstänkta för flera olika brott.

– Jag har beslutat att anhålla ett antal personer på sannolika skäl misstänkta för anstiftan till försök till mord, försök till mord, medhjälp till försök till mord och undanlåtenhet att avslöja mordförsök, säger Mats Ihlbom i ett pressmeddelande. Han är åklagare vid Göteborgs åklagarkammare.

På fredag kommer åklagare att ta beslut om häktning av de anhållna personerna.

– Det här är ett resultat av det offensiva arbete vi tillsammans gör genom hela myndigheten mot den senaste tidens gängrelaterade grova våld, säger Christian Nylén, lokalpolisområdeschef i Storgöteborg syd.

Polisen uppger också att de med en fortsatt hög intensitet kommer arbeta mot de grova våldsbrotten och de som utför dessa Detta bland annat genom en fortsatt hög synlighet i det aktuella polisområdet och ett fortsatt offensivt utredningsarbete.

– Att vi tar oss framåt i dessa ärenden är av stor vikt för att undvika nya skjutningar och annan grov brottslighet, säger Christian Nylén.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!