Skjutning i Råcksta – man i 40-årsåldern död

Vid niotiden igår kväll sköts en man i 40-åldern ner i Råcksta i västra Stockholm. Flera vittnen fanns på platsen och de larmade polisen. Mannen fördes till sjukhus i ambulans. Han avled dock av sina skador. Den 40-årige mannen hade ett kriminellt förflutet men har inte dömts för några brott de senaste åren.

Enligt Expressen är den mördade mannen folkbokförd i en annan del av landet än i Stockholm. Polisen har också undersökt en bil på platsen som tillhör en man bosatt på Östermalm i Stockholm.

Det är den sjunde personen som skjuts ihjäl i Stockholm och Uppsala under september. De flesta av dessa skjutningar hör ihop med en intern konflikt i Nätverk Foxtrot. Även i Istanbul i Turkiet har det skett skjutningar som har koppling till den konflikten. Sannolikheten för att mordet hänger ihop med tidigare morden och våldsdåden är troligen stor. Men samtidigt är det lite ovanligt att det är en man från en annan del av Sverige. Andra delar av Sverige tycks ju inte beröras av den interna konflikten inom Foxtrot-nätverket som ju är anledningen till alla våldsdåden.

Omfattande konflikt

Men konflikten har enligt vad som är känt en koppling till Norrköping. Flera av de personer som gripits i Istanbul efter skottlossningen på ett café där är från den östgötska staden. Där har också varit en skjutning mot en lägenhet i Hageby i torsdags morse. Fyra personer har gripits som misstänkta för inblandning i den skjutningen.

En annan händelse som ägt rum inom ramen för den aktuella konflikten i Nätverk Foxtrot är mordet på en kvinna i 60-årsåldern som är mamma till en central person i konflikten. Dessutom har det varit skottlossning mot en bostad i Uppsala, ett mord på en oskyldig man i Uppsala (boende invid en lägenhet som kan kopplas till en person som berörs av konflikten.

Vidare en dödskjutning i Sollentuna, ett mord i Vasastan i centrala Stockholm, en skjutning i Västertorp, en skjutning i Jordbro (kopplat till en person i Zeronätverket), ett bombdåd i Upplands-Bro mot en lägenhet där kända personer i Bronätverket är skrivna. Dessutom har det varit ett par bombdåd till.

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.