Gängland Sverige – Comanches MC

I maj 2022 lades Satudarah MC i Sverige ner som en följd av mordet på Emporia. När de lades ner fortsatte supporterklubben La Familia MC sin verksamhet. De blev främst kvar i Skåne. De ändrade också sina färger till de ursprungliga från 1968, svart och grått.

I maj 2023 så lades Satudarah MC i Danmark också ner. I samband med detta startades istället Comanches MC. De flesta medlemmarna i Satudarah följde med in i den nya organisationen.

Sommaren 2023 så observerades flera personer från västra Sverige vid en fest anordnad av Comanches i Danmark. I mitten av juli 2023 etablerade Comanches ett prospect chapter i Sverige med namnet Comanches MC prospect chapter Big Lake City, med placering i Lidköping.

Comanches MC

Trolig president i klubben är en före detta medlem i Hells Angels, som blev utsparkad 2020. Hans son sparkades ut från Hells Angels två år senare. Sonen blev därefter mördad i Lidköping. Ett flertal personer från Hells Angels-miljön har suttit häktade för mordet utan att åtal har väckts. Förundersökningen pågår fortfarande. Men det finns i nuläget inga anhållna eller häktade

I Danmark finns det ett flertal medlemmar i Comanches MC som tidigare har ingått i både Hells Angels och Bandidos. Det är troligt att Comanches även på svensk mark kommer att försöka rekrytera före detta medlemmar från andra större klubbar. Detta enligt vad Acta Publica uppger i en rapport.

Comanches kommer enligt Acta Publicas bedömningar i en av dem publicerad rapport dock att få det svårt att konkurrera nationellt med Hells Angels och Bandidos. Möjligen kan de konkurrera mer regionalt eller lokalt på sina håll i Sverige.

Av de personer som är aktiva i Comanches MC i Sverige idag så är minst en dömd för grov brottslighet. Han anses vara en ledande person. 2021 dömdes han till fängelse för grovt vapenbrott, brott mot vapenlagen samt brott mot knivlagen. Detta efter att han stoppades av polis som hittade en skarpladdad pistol i den bil som han färdades i.

Enligt uppgifter i en rapport från Acta Publica ska utpressning och grova vapenbrott var sådant som individer i klubben sysslar med. De ska cirka 10 medlemmar i Lidköping.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!