Mordet på Emporia i Malmö – en intern uppgörelse

I augusti 2022 mördades en gängledare i Satudarah MC. Han tillhörde en underavdelning som gick under namnet Satudarah Assassins. En 15-åring som anses ha varit skytten greps på plats direkt efter mordet och senare har en lång rad personer gripits. Många av dem har dock släppts. Några har dock häktats som misstänkta för andra brott med koppling till Emporiamordet.

För närvarande är 7 personer häktade som misstänkta för inblandning i mordet på Shahin Amiri på Emporia. Den 15-årige skytten är en av dem. En 27-årig man från Malmö, Saad El Hajjar (Pocahontas), uppges i media vara misstänkt för att vara den som anstiftade mordet. Han är medlem i Satudarah Assassins. Enligt polisutredningen ska han ha börjat planera mordet redan i juli. Han häktades dock inte för anstiftan utan för medhjälp.

Två personer som var medlemmar i Satudarah Assassins är också häktade. De två är Yousef Omar Daabasse (Kaninen) och Ahmad Qasim. Ytterligare en man är också häkat, Nas*r Z#ab som är i 30-årsåldern. Även två kvinnor, Tugb@ M*ngüt*y  och P@tricia K@rika är häktade för medhjälp. De är båda två också häktade för vapen och narkotikabrott på Norra Grängesbergsgatan. Slutligen är en polsk man, Wojciech Rybicki, häktad för inblandning. Även han är häktad i ärendet med vapen- och narkotikabrott. Han saknar kända kopplingar till kriminella nätverk i Sverige.

Det är utifrån vilka som är misstänkta uppenbart att mordet på Emporia är en intern uppgörelse inom Satudarah. Anledningen kan vi spekulera kring men grupperingen har varit inblandade i en mängd olika konflikter under en längre tid. En konflikt med kopplingar till Köpenhamn och en konflikt med en annan kriminell gruppering i Malmö med mera. En stor anledningen till detta ska enligt rykten vara Shahin Amiris ledarstil som orsakar en massa onödiga konflikter. Kanske tröttnade de andra medlemmarna i Satudarah Assassins på detta. Nåt som talar mot denna teori är att våldet och konflikterna fortsatt även efter mordet på Amiri.

Totalt är 8 personer häktade för mordet på Emporia. För vapenbrotten och narkotikabrotten på Norra Grängesbergsgatan är 9 personer häktade. Förutom de redan nämnda, Tugb@ M*ngüt*y, P@tricia K@rika och Wojciech Rybicki är också Zach@r#as Kar@tas, Al# Ridh@ M@shaall@h, Magd@l*na El Zein, Osam@ El H@ch*m, Saad El Hajjar och Omar El Ali.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!