Svensk gängkriminell mördad i Sarajevo

Under tisdagseftermiddagen sköts en svensk man ihjäl i Bosniens Huvudstad Sarajevo. Enligt uppgifter i SVT avlossades minst 10-15 skott av två maskerade män på cykel. Den skjutne mannen var en av de män som besköts i Istanbul den 6 september vilket var det första våldsdådet i den interna konflikten i Foxtrot-nätverket. Förutom den svenske mannen skadades också en annan man som var i sällskap med den mördade.

Det ska röra sig om en man vid namn Harris Österdahl som tidigare setts som en ledare i Vinstanätverlet tillsammans med brodern Dennis Österdahl. Senare uppgifter har gjort gällande att de tillhör Bronätverket. Dennis Österdahl sitter för sin del i fängelse för att ha förvarat det vapen som användes vid mordet på flickan Adriana. Den skadade mannen är Elvir Mutic som också hörde till de som greps i Istanbul.

Efter skjutningen och efter att de gripna männen i Istanbul släppts avbröt alla män med koppling till konflikten i Nätverk Foxtrot sin vistelse i Turkiet. Några flydde till Tunisien där de nyligen greps. Rawa Majid (Räven) förmodligen till Irak där också Mustafa Aljiburi (Benzema) ska befinna sig. Samtidigt tycks några andra ha flytt till Bosnien och Serbien. I Serbien greps nyligen Vanja MIjic och nu sköts alltså Harris Österdahl ihjäl.

Alla som flytt Turkiet verkar tillhöra Rawa Majids sida i den interna konflikten medan de som tillhör Ismail Abdos sida stannat kvar inklusive Ismail Abdo själv.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!