Kraftig explosion i Sundbyberg

Omkring klockan kvart över 2 natten till idag inkom flera samtal om en kraftig explosion på Bergdalen 2 i Storskogen, Sundbyberg. Explosionen inträffade vid ett flerfamiljshus. På den aktuella adressen är bombmakaren från Sundbyberg skriven.

Ingen skadad person hade vi 6-tiden på morgonen anträffats. Men det finns materiella skador på fastigheten. Framförallt porten till trappuppgången och området runt porten. Händelsen rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse.

Det är ganska uppenbart att bombdådet måste vara riktad mot bombmakaren från Sundbyberg som heter Alfred Wennberg. Denne tillverkade bomber för Rawa Majid och Nätverk Foxtrot men sitter för närvarande bakom lås och bom.

Varför någon i det läget skulle smälla av en bomb vid hans bostad verkar märkligt men det är vad som uppenbarligen hänt. Syftet med en sådan aktion verkar faktiskt saknas helt om meningen inte var att skrämma och hota Wennbergs far som fortfarande bor på adressen. En markering mot Alfred Wennberg så att han ska hålla käft.

Wennberg dömdes flera gånger förra året för inblandning i olika bombdåd som han tillverkat bomber för. Dessutom hade han styrt de som placerade ut sprängladdningarna och när de skulle detoneras. Allt via instruktioner i chattprogram i telefoner. Han är dessutom misstänkt för fler brott.

I trappen finns dock även en annan man som skulle kunna tänkas vara en måltavla. Han namn förekommer i en mängd förundersökningar om häleri, ringa narkotikabrott, bedrägeri, fortkörning, etc.  Men med tanke på brotten det handlar förefaller det mindre troligt än att Wennberg var måltavlan.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!