Mordet i Tullinge på en oskyldig mäklare

Fyra personer har åtalats för ett mord i Tullinge. Den som mördades var pappan till en person som anses tillhöra det så kallade Dalennätverket. Två av de misstänkta är bröder. En av dem är bara 18 år gammal idag. Den äldre brodern är idag 20 år gammal. Den tredje åtalade är den person som sköt. Också han är 18 år gammal idag.

Den skjutne mannen var 47 år gammal och bar namnet Serdar Serihan och han var far till Adam Serihan som misstänks ha skjutit mot släktingar till Rawa Majid i Uppsala den 19 januari. Adam Serihan uppges vara kopplad till Vårbynätverket som antagligen är allierade med Dalennätverket. Den skjutne hade ingen som helst koppling til brottslighet och kriminella gäng.

De misstänkta

De åtalade bröderna är Chr#sti@n Sh@b0 och @l*n Sh@b0. Den äldre av dem har dömts för flera brott, bland annat ringa narkotikabrott och misshandel. 2021 dömdes han för allmänfarlig ödeläggelse efter att ha kastat in en handgranat i ett trapphus i Spånga i november 2020. Han dömdes till nio månaders sluten ungdomsvård. Den yngre brodern är dömd för bland annat ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

De två bröderna ska vara de som fått kontraktet för mordet av Rawa Majid och de ska i sin tur ha anlitat skytten. De tre åtalade förnekar brott men allas DNA finns på skjutvapnet och det finns en mängd bevis som kopplar dem till varandra och till att ha åtagit sig uppdraget. Även en mängd instruktioner från Rawa Majid till mördaren förekommer. Mördaren greps också med en stor summa pengar, motsvarande hälften av betalningen för mordet. De är åtalade för medhjälp till mord, grovt vapenbrott, förberedelse till mord, narkotikabrott och medhjälp till penningtvättsbrott

Dessutom har ytterligare en person, Y0?ss0uf@ Am#n H#r0uf, åtalats för medhjälp till mord.

Skytten

Bröderna anses dock vara kopplade till ett kriminellt nätverk i Botkyrka men anses ha utfört uppdraget för Rawa Majids räkning som en del i konflikten mellan Dalennätverket och Nätverk Foxtrot. Den åtalade skytten är en ung man med en bakgrund som liknar så många andra tonåringar som begår allvarliga brott:

… har en trasslig bakgrund, har varit på HVB-hem och skulle nu bott på ett familjehem om han hade brytt sig. Hans mellanhavanden med rättsväsendet var före mordet bara att han slängt en burk med fimpar, först på sin tv och sedan på fönstret i sitt rum på ett HVB-hem i Bergslagen. Han nekade dock till att han skurit sönder däcken på personalens bilar.

När polisen frågade honom varför, svarade han att en ur personalen hade kallat honom slav.

– Hon sa att jag var en slav och det får man inte säga om mig, sa han upprört i polisförhöret.

Han hade också hotat en personal på hemmet att han skulle möblera om ansiktet på henne, men hon tog honom inte på allvar. Hon blev inte rädd och anmälde honom inte ens för hot.

Skytten är åtalad för mord, stämpling till mord, narkotikabrott och penningtvätt.

Dalennätverket och Nätverk Foxtrot

I den länkade artikeln i ETC verkar det som om kriget mellan Dalennätverket och Nätverk Foxtrot fortfarande pågår. Men det gör det inte. Det tog slut under förra sommaren och Dalennätverket kan nog ses som förlorarna. Deras ledare och en del underhuggare hade  tvingats utomlands och de klarade inte längre av att slå tillbaka mot Foxtrotnätverket.

Men Foxtrotnätverket har också i princip upphört att existera. Detta efter att en intern strid bröt ut i nätverket under hösten 2023. Det ledde till en enorm våldsvåg Under hösten 2023 som dessutom spred sig till en massa andra länder som Bosnien, Turkiet och Irak.

Segrare i den interna striden var den så kallade Jordgubben, Ismail Abdo, och förlorare var Kurdiska räven, Rawa Majid, och hans anhängare. Efter att Rawa Majid försvunnit och de festa ledarna som tog hans sida i konflikten gripits eller dödats har de gängrelaterade våldsdåden i Stockholm nästan helt upphört.

Läs mer: