Morden på två fjortonåringar – man gripen

Igår vid 13-tiden greps en man i 30-årsåldern på Arlanda efter att ha varit häktad i sin frånvaro sen november 2013. Mannen är bland annat misstänkt för morden på två 14-åriga pojkar som mördades med några dagars mellanrum i slutet på juli förra året. Den misstänkte valde att själv återvända till Sverige och möttes av svensk polis på flygplatsen.

Den gripne mannen är Robin Hedman Johansson som också är misstänkt för inblandning i en skjutning i Uttran i Botkyrka som skedde den 27 juni 2023. Han kontaktade polisen för någon vecka sen och överlämnade sig frivilligt till polisen. Han ska ha uppehållit sig i Dubai. Enligt polisen ska ha ha varit en ganska central person i Bronätverket som varit allierade med Nätverk Foxtrot och kallade sig Loco i olika chattar.

Enligt hans advokat, Kristofer Stahre, har Hedman Johansson kommit tillbaks till Sverige för att rentvå sitt namn då ha är oskyldigt anklagad för morden och andra brott. Men mer troligt är att han kommit tillbaks till Sverige för att undvika att bli mördad eller för att pengarna tagit slut. Det är inte billigt att leva i Dubai och Foxtrotnätverket med allierade är sönderslaget. Därför finns det troligen inga nya inkomster att vänta.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!