Två män dömda för mord i Huvudsta

Den 20 januari 2023 mördades en man i Huvudsta, Solna. Mannen som var 39 år gammal hade ingen som helst koppling till gängkriminalitet. Tilltänkt offer var en person från Dalennätverket men skyttarna förväxlade uppenbart den skjutne mannen med det tilltänkta offret. Två män åtalades för mordet och en man för medhjälp till mord. Ytterligare två män åtalades för grovt skyddande av brottsling och grovt vapenbrott i samband med mordet. Samtliga förnekade brott.

Mohamed Said och Mahamed Ali dömdes till livstids fängelse mordet på Kostas. Det har inte gått att bevisa vem som faktiskt sköt så båda personerna dömdes för att i samförstånd ha begått mordet. Mohamed Said dömdes också till utvisning. De två dömda har funnits i Stockholms gängmiljö i flera års tid och har kopplingar till det kriminella nätverket Filterlösa grabbar (FLG). De var inhyrda mördare och mordet beställdes troligen av någon ledande person i Foxtrot-nätverket.

– Det är bevisat att 30- och 25-åringen har genomfört mordet tillsammans. Även om det inte har kunnat klarläggas vem som var skytten, eller om det fanns fler personer med dem i flyktbilen, har de varit delaktiga i gärningen på ett sådant sätt att båda ses som gärningsmän, säger rättens ordförande rådmannen Evelina Säfwe i ett pressmeddelande.

Alfred Wennberg, mer känd som bombmakaren från Sundbyberg, dömdes för medhjälp till mord till fem år och tre månaders fängelse för medhjälp till mord. Han fick lägre straff då han flera gånger nyligen dömts för andra grova brott. Straffvärdet bedömdes vara 10 års fängelse.

En 27-årig man dömdes för grovt skyddande av brottsling bestående i att efter mordet bland annat ha bytt jacka med en av gärningsmännen. Slutligen frikändes en person helt från brott.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!