Två Hells Angelsavdelningar lades ner i Göteborg

2021 hamnade Hells Angels i Göteborg i en konflikt med Bergsjögänget. Orsaken till grundkonflikten var förmodligen en fastighetsaffär men gängen skulle mötas för att lösa konflikten. Det gick dock inte utan istället blev det bråk som resulterade i att två medlemmar i Hells Angels misshandlades. I slutändan blev det så att två Hells Angelsavdelningar lades ner.

De två misshandlade männen krävde att misshandeln skulle hämnas. Hells Angels i Göteborg ville dock inte göra detta utan valde att backa. De bestämde att de skulle betala skadestånd till Bergsjögänget för det som från början orsakat konflikten. Enligt en rapport från Acta Publica lånade Hells Angels i Göteborg pengar från Hells Angels så kallade Sverigekassa för att betala skadeståndet.

Agerandet orsakade interna konflikter i Hells Angels där flera medlemmar starkt kritiserade beslutet. Däribland Linus Bergh och hans far som flyttade till Lidköping där de bildade en ny mc-klubb och sökte kontakter med Satudarah MC. Något som i sin tur ledde till att Linus Bergh mördades. De övriga i gruppen i Lidköping har därefter blivit Comanches MC.

Resultatet av de interna konflikterna i Hells Angels MC var att två Hells Angelsavdelningar lades ner. Av de tre avdelningar (chapters) i Göteborg avvecklades två under 2022-2023. Det var HA Goth Town med klubbhus i Skepplanda, Ale, och HA West Rock City med lokal i Sisjön. Endast den äldsta avdelningen, Hells Angels Gothenburg med klubbhus i Olofstorp i nordöstra Göteborg, finns kvar.

Enligt en annan rapport från Acta Publica ligger Hells Angels lågt och undviker konflikter på grund av att det i många länder finns rättsprocesser och lagstiftningsprocesser som syftar till att förbjuda dem. Nederländerna har redan fattat ett sådant beslut, i Danmark diskuteras det och i Finland har en annan mc-klubb, Cannonball MC, förbjudits.

Läs mer:

Ett svar på “Två Hells Angelsavdelningar lades ner i Göteborg”

Kommentarer är stängda.