840 kilo kokain flöt iland på Sjællands Odde

Sjællands Odde är en cirka 15 kilometer lång dansk halvö i Odsherreds kommun på västra Själland mellan Sejerø Bugt och Hesselø Bugt. I lördags hittades stora mängder kokain i sportväskor som flutit i land på stranden i Sejerø Bugt. De första väskorna hittades av privatpersoner som larmade polisen. Totalt hittades 18 väskor med sammanlagt 840 kilo kokain som flutit iland.

Uppenbarligen har något gått fel och för närvarande är det nån kriminell gruppering som saknar en stor mängd kokain och är skyldig nån leverantör stora pengar.

Det hela påminner som när kokain flöt iland på Styrsö i Göteborgs skärgård. Då var det bara en mindre del av ett parti som flöt iland. Orsaken var att en del kokain tappades när det lastades över från ett fartyg till en mindre båt.

Även i Danmark har liknande saker skett tidigare. För ungefär 10 år sen flöt 100 kilo kokain iland på Fanø och andra platser på Jyllands västkust.

I detta fall handlar det förmodligen om att ett fartyg dumpat en stor mängd kokain i havet som sedan skulle hämtas upp av någon. Denne någon eller några dök förmodligen aldrig upp eller så hittade de inte narkotikan. Istället flöt den iland.

840 kilo kokain innebär att det är ett av de större kokainbeslagen som gjorts i Norden.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!