Allt fler SD-medlemmar avslöjas med gängkriminella kontakter

Allt fler SD-medlemmar avslöjas med gängkriminella kontakter. Som en följd av att Robert Hedarv från Comanches MC var på Jimmie Åkessons bröllop trot att det redan i somras klarlades att han hade kopplingar till det kriminella mc-gänget har allt fler SD-medlemmar avslöjats med kopplingar till kriminella gängmiljöer.

Att de har sådana kopplingar har egentligen varit känt mycket länge men de stora tidingarna i Sverige har tidigare valt att inte skriva om saken. Nu är det framförallt Expressen som avslöjat fler och fler gängkopplingar när det gäller Sverigedemokraterna. Exempelvis har de avslöjat att Robert Hedarvs fru, som sitidgare var den ledande sverigedemokraten Mattias Karlssons fru har haft regelbundna kontakter med Bandidos-kopplade mc-gäng.

Den 46-åriga kvinnan har varit del av Sverigedemokraternas inre krets sedan tidigt 00-tal, då hon under studentåren i Lund blev nära vän och partikamrat till den grupp unga män som kom att förändra SD till vad partiet är i dag.

Hennes tidigare make, riksdagsledamoten och förre gruppledaren i riksdagen Mattias Karlsson, förre vice talmannen och riksdagsledamoten Björn Söder, ordföranden i justitieutskottet Richard Jomshof – och partiledaren Jimmie Åkesson.

[…]

Under åren 2020 och 2021 är hon en återkommande gäst hos Celtic Wolves mc i Lund, även under den tid hon sitter i vård- och omsorgsnämnden för Sverigedemokraterna i Lund.

Celtic Wolves mc ingår i IMA-nätverket som, enligt polisen, grundats och drivs av Bandidos mc för att rekrytera medlemmar till den egna organisationen. Och Bandidos-medlemmar är återkommande deltagare på Celtic Wolves arrangemang.

Jimmie Åkesson har själv hävdat att han inte känner Hedarv närmare men att Hedarvs fru är en när vän. Hans nära vän har alltås tdyliga kopplingar till gängmiljöer. Dessutom är det en lögn att han inte känner Robert Hedarv som varit på hans privata fester i många år.

Hells Angels

Expressen har också visat Jimmie Åkesson återkommande bjudit in två personer med bakgrund i mc-klubben Paschas MC till privata fester. Paschas MC är en klubb med starka kopplingar till Hells Angels MC. En av dess personer, Ulf Hansen som även han är medlem i SD, var också på bröllopet. Enligt Expressen vägrar han ta avstånd från Hells Angels.

Men det är inte bara Expressen som avslöjat fler gängkopplingar när det gäller sverigedemokrater. Tidningen Flamman har för sin del avslöjat att Tobias Andersson som är riksdagsledamot och sitter i SD:s partistyrelse varit VIP-gäst på boxningsmatcher med tveskma legal status i Stockholm. Matcherna ordnas av personer som hatr koppling till Hells Angels MC. Han besökte tillställningarna ihop med en annan känd SD-medlem, Rebecka Fallenkvist.

En av de som arrangerar boxningstillställmningarna är en juvelerae med tydliga Hells Angels kopplingar. Dessutom är han vän med flera högt uppsattat SD-medlemmar. Däribland Adam Marttinen som är ordförande för Sveriges delegation till Europols kontrollgrupp, Pontus Andersson Garpvall som är ledamot i riksdagens justitieutskott och partisekreteraren Mattias Bäckström Johansson.

Och som jag vusat i tidigare artiklar om Sverigedemokraterna och gängen är det bara toppen av ett isberg som tas upp i Expressen och andra tidningar. Kopplingarna är mycket mer onfattande ärn vad som framgått hittills. Det finns en mängd kopplingar till Hells Angels MC, Bandidos MC och andra kriminella mc-gäng såväl som till Södertäljenätverket, och Bredängsnätverket.

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.