Sverigedemokraterna och gängen

Sverigedemokraterna och gängen. Det faktum att Jimmie Åkesson hade en gängkriminell gäst på sitt brölopp har föranlett ett stort antal artiklar i media. Klart är att Åkesson känt den aktuelle mannen, Robert Hedarv, i många år. Han är lokal president i en av tre lokalföreningar (chapters) som Comanches MC har i Sverige.

Comanches MC i Sverige grundades i Lidköping av personer som uteslutits ur Hells Angels MC. Vid stretan fanns det troligen också några personer som tidigare varit med i Satudarah MC i Malmö. Sen har de rekryterat fler person i Skåne som haft ett förflutet i gäng som La Familia MC (som var sammankopplat med Satudarah MC), Rock Machine MC och Bandidos MC.

Sverigedemokraterna och gängen

Sverigedemokraterns kopplign till kriminella grupperingar är dessutom mycket större än vad som i allmänhet framgår. Detta har också påpekats i sociala medier och i del tidningsartiklar. Det har påpekats att SD i valet 2022 hade 38 personer med existerande eller tidigare kopplingar till mc-gäng på sina valsedlar. De flesta av dessa personer hade kopplingar till Hells Angels MC men det fanns även kopplingar till Bandidos MC.

Men media har i stort sett enbart berört kopplingar till mc-gäng och missat att SD har tydliga kopplingar till även andra typer av gäng. Främst av dessa kopplingar är att det fanns en tydlig koppling mellan ledande personer i Södertäljenätverket men indirekt via Bandidos MC har det också funnits kopplingar till Bredängsnätverket.

Kopplingarna till Bandidos MC har varit av en särskilt allvarlig karaktär. Dels har vi en person som av ledande i Bandidos MC som var misstänkt för inblandning i flera våldsdåd och som också var lokal politisk företrädare för SD i Värnamo. Dels har vi en nämndeman som i sociala medier uttrycket stöd för Bandidos MC och sen friade en högt uppsatt Bandidos-medlem i en rättegång.

Sverigedemokraternas inställning till kriminella gäng präglas uppenbart av ett stort mått av dubbelmoral. Gängkriminella fördöms i ord men de får görna vara med i organisationen och företräda dem politiskt. Dessutom umgås ledande Sverigedemokrater gärna med medlemmar i kriminella mc-gäng som exempelvis Robert Hedarv. Och i senaste rapporten om mc-gängsmiljöerna från Acta Publica framgår det att många ledande medlemmar också umgås privat med medlemmar i Hells Angels MC.

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

3 svar på “Sverigedemokraterna och gängen”

  1. Självmålens höst, kriminella som ägnar sig åt aggressiv lottförsäljning till pensionärer och en partiledare som bjuder in någon sots mc-gangsterkung till sitt bröllop.

    Samtidigt finns ändå något befriande i detta, inte lottförsäljningen eller inbjudan som sådana, utan att partiernas strömlinjeformade mediehantering och partistrategernas vägande av ord på guldvåg för att minimera minsta risk för ”drev” faktiskt har sina brister. I en värld med ”professionella” kommunikations avdelningar, centralt placerade i partierna, skall sådant här, ändå händer det …

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.