Bryt kopplingen mellan LO och Socialdemokraterna

I Danmark och Norge har den automatiska kopplingen mellan facket och det socialdemokratiska partiet brutits. Norska och danska LO ger stöd till alla partier som företräder ståndpunkter som gynnar deras medlemmar. Dvs, politiken är avgörande för vem man stöder, inte vem det är. Det är en bra inställning.

Facket ska vara till för sina medlemmar och ska inte ge stöd till partier som försämrar för medlemmarna. Partier som är för bemanningsföretag, privatiseringar, försämringar av arbetarskydd, nedskärningar, försämringar av a-kassa och sjukassa bör inte kunna få stöd av av arbetarorganisationer. Det är nämligen saker som försämrar för arbetarklassen. Det borde som jag ser det utesluta fackligt stöd till alla partier till höger om vänsterpartiet inklusive miljöpartiet som ju i grund och botten är ett borgerligt högerparti.

Byggnads förslag till LO-kongressen om att dra in det automatiska stödet till socialdemokraterna (SAP) är därför ett bra förslag.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4DN1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9GP1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements