Cannabis är mindre skadligt än alkohol

Varje gång jag läser en artikel om cannabis så åtföljs den av påståendet att folk inte vet hur farligt det är. Jag är helt övertygad om att unga människor precis vet hur farligt cannabis är. Dvs ganska ofarligt i jämförelse med många andra droger, som exempelvis heroin, amfetamin, opium och alkohol. Det är kanske anledningen till att hemmaodlingen i Sverige ökar. Bruket ökar däremot inte speciellt mycket.

Är jag då för en legalisering av cannabis för att det inte är lika farligt som alkohol. Det är jag inte, då jag anser att droger rent generellt är av ondo och det finns ingen anledning att öka antalet droger som är legala i samhället. För även om cannabis är ofarligare än alkohol så innebär det inte att cannabis saknar farliga biverkningar. Cannabisutlösta psykoser är kanske den allvarligaste och jag har känt folk som drabbats av sådana. Andra biverkningar är att man ofta blir trög i hjärnan och kan bli lätt paranoid.

Däremot ä jag för legalisering av droginnehav för eget bruk, sprutbytesprogram och behandlingar med ersättningsmedel för opiatmissbrukare (heorin, opium, morfin etc).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

9 Replies to “Cannabis är mindre skadligt än alkohol”

 1. ”det finns ingen anledning att öka antalet droger som är legala i samhället”

  Det är ett vanligt argument. Men om bara en bråkdel av alkoholkonsumenterna byter vardagsdrog, tror jag nog det skulle betala sig. Det är det här systemperspektivet som jag tycker ni som motsätter er legalisering missar.

  1. Jag tror du får läsa på om vad jag tycker i frågan. Jag är mycket klar över det perspektiv du för fram. Ditt argument har ingen bäring i förhållande till mina åsikter helt enkelt. Se mina kommentarer på inlägget jag skrivit om Maria Larsson, cannabis och tobak.

   1. Men du säger ju själv att du vill avkriminalisera för eget bruk m.m., men dock inte legalisera/reglera!

    Då säger jag: ”Men om bara en bråkdel av alkoholkonsumenterna byter vardagsdrog, tror jag nog det skulle betala sig.” Då undrar jag förstås vad du tycker och tänker om detta argument — som jag inte hört så många framföra.

    Ditt svar är tyvärr ett enda stort goddag yxskaft.

    Jag har för övrigt redan läst ett stort antal om dina inlägg i frågan.

    1. Du får inget svar utöver det jag skrivit. Inte här. Jag är en aktiv politiker. Eftersom du inte angivit din mejladress så kan du inte få ett utförligare svar på mejl heller. Vi är inte vänner på facebook så där kan du inte heller få ett mess. Skicka mig ett mejl så får du ett uförligare svar.

 2. ja asså folk blir ”paranoida” i detta landet för man måste alltid kolla bakom sin rygg för snuten. DET gör folk paranoida. Plus att många gör den idiotiska kombinationen av att dricka en jävla massa sprit och sedan röka sig en massa cannabis. Då går det åt helvete och det känns som om man äts upp av något. Detta skyller sedan idioterna på att dom fick en cannabis psykos. Jag har nu rökt i 20 år och även jag när jag rökt så länge tål inte kombinationen sprit och cannabis. (nästintill ingen gör det utan att känns sig spyfärdig)

  Kom ihåg cannabis och alkohol kom ej samtidigt och har INGET med varandra att göra egentligen. Det är bara vi Svenskar som måste hälla i oss massa alkohol hela tiden varje dag. Jävligt jobbig grej att leva i tycker jag då man själv inte dricker eller gör det mycket sällan.

Kommentarer inaktiverade.