Tre häktade misstänkta för grova ekobrott

Stockholms tingsrätt häktade igår tre personer i Ekobrottsmyndighetens uppmärksammade ärende om svart arbetskraft och penningtvätt.

Två personer har häktats på grund av misstankar om grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott och den tredje på grund av misstankar om grova bokföringsbrott och medhjälp till grova bokförings- och skattebrott.

Häktningsförhandlingarna rörde endast misstankar om grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott och således inte eventuella misstankar om terrorismfinansiering. Misstankar om terrorismfinansiering utreds av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål vid Åklagarmyndigheten och Säkerhetspolisen som har inlett en parallell förundersökning.

Förundersökningssekretess råder i ärendet. Någon ytterligare information kan i nuläget inte lämnas.

Svensson/EBM

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements