Många från Ali Khan-släkten åtalade och häktade

En 34-årig man ur familjen Ali Khan har åtalats för att ha misshandlat en restaurangägare i Gamlestaden i februari 2019. Misshandeln har en koppling till Ali Khans inblandning i den så kallade 4-Gott-härvan. Rättegången har nu ägt rum after att ha blivit uppskjuten flera gånger på grund av att den åtalade mannen hävdat att han haft covid-19. Det kan han naturligtvis haft men bevisen för det verkar vara skrala. I samma rättegång var han också åtalad för att i april 2019 hade mannen, enligt stämningsansökan, verbalt attackerat och hotat två poliser i Hjällbo Centrum.

Den aktuelle mannen har tidigare dömts för ett mord på en fotbollsplan i Gårdsten 2007. Han dömdes senast i april 2020 för misshandel efter ett restaurangbråk i Angered. Påföljden stannade då vid åtta månaders fängelse. Domen för detta åtal kommer om två veckor.

Samtidigt är två andra män ur släkten Ali Khan, en i 25-åldern och en i 35-årsåldern, åtalade för inblandning i en stor narkotikahärva. Sju män, inklusive de två från släkten Ali Khan, misstänks för grovt och synnerligen grovt narkotikabrott och har åtalats. Två av dem är också åtalade för synnerligen grov narkotikasmuggling. Alla de åtalade männen i detta ärenden anses tillhöra det så kallade Hjällbonätverket som är ett namn på det nätverk kring släkten Ali Khan som finns i Hjällbo och också inkluderar många andra kriminella. 25-åringen från släkten Ali Khan och mannen i 35-årsåldern anses vara ledande i detta nätverk.

I april 2020 smugglades 18,5 kilo kokain från Nederländerna till en av förorterna i nordöstra Göteborg. Alla sju är åtalade för detta. Två av dem är dessutom åtalade för att ha varit inblandade i smuggling av 97 liter amfetaminolja till Sverige. Encrochat-bevisning är centralt i ärendet.

Mannen i 35-årsåldern är också åtalad i ett annat ärende med koppling till ett kriminellt nätverk i Trollhättan som rör ett par planerade mord, däribland ett i Stockholm.

Slutligen är 4 män ur Hjällbonätverket varav två från släkten Ali Khan misstänkta för våldsamt upplopp i Hjällbo för en vecka sen. Alla fyra är häktade. Dessutom är ytterligare en ung man som är knuten till Hjällbonätverket och släkten Ali Khan häktad som misstänkt för mord och mordförsök i Hjällbo, även det för cirka en vecka sen.

Läs mer: