Juldagsmordet i Rinkeby

På juldagsmorgonen hittades en man i 30-årsåldern skottskadad i Rinkeby. Mannen fördes till sjukhus men på söndagskvällen meddelade polisen att han var död. Mordet var det första på lång tid i Rinkeby och på hela Järvafältet där gängkonflikterna under en tid legat på en låg nivå vad det gäller våld.

Den dödade var Mehdi Sachit (Abdulmahdi Hedi), mer känd som Dumle. Han var dömd för bland annat grovt sexualbrott, vapenbrott, våldsbrott och narkotikabrott. Han var medlem i den kriminella gruppering som kallas Dödspatrullen (kallas också 3MST). En av flera rappare som var involverade i brottslighet.

Dumle ska ha varit var i sällskap med rapparen Einár när denne sköts till döds och har troligen levt under dödshot hela tiden sen dess. Även rapparen Adel var i sällskap med Einár vid mordet på denne.

Inblandning i mordet på Einár

Han har nämnts som den som eventuellt lurade Einár i fällan när denne mördades. Något han dock förnekat. I de gängkriminella kretsarna kallas en sån person goare. Dessutom har det gått rykten om att han till och med var informatör åt polisen. En tjallare eller golare. Båda dessa saker kan utan tvekan vara ett skäl till att han mördades.

Han har själv uppträtt öppet i media och berättat om gänglivet:

En av männen som var tillsammans med ”Einár” var Mehdi ”Dumle” Sachit, rappare och sedan flera år med i den kriminella grupperingen Dödspatrullen. Han är dömd för grova våldsbrott och övergrepp samt narkotikabrott. Han berättar:

– Vi var i cykelförrådet och hade rökt joint, så går vi ut alla tre. Man skjuter mot oss och vi springer. Alla åt varsitt håll. Nils springer in på gården och en annan skytt kommer mot honom och fortsätter skjuta.

[…]

Bara dagar före mordet intervjuar Expressen Dödspatrullen-medlemmen Mehdi ”Dumle” Sachit, som en del av redaktionens pågående granskning av gängvåldet och Shottaz/Dödspatrullen-konflikten som kostat tiotals unga människor livet.

För första gången berättar han öppet om det blodiga gängkriget med fienderna i Shottaz i Järva, musikplanerna med Einár och varför han inte tror att strängare straff kommer få stopp på skjutningarna.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!