Stockholmsgalenskapen

Sprängningarna och skjutningarna i Stockholm bara fortsätter. Igår sköts det mot en lägenhet i Fruängen vid sextiden på kvällen och vid sjutiden var det en biljakt efter två unga beväpnade män som slutade i en krasch vid Gullmarsplan. Vid tiotiden sköts en ung man i Huvudsta, Solna, ihjäl och vid halv tolv exploderade en sprängladdning i Skarpnäck. Slutligen sköts det mot en villa i Täby kvart i två på natten. Kanske den värsta natten sen våldsvågen startade på jul.

Det är rena galenskaperna och det verkar som om en massa olika gäng passar på när polisen är överarbetad på grund av de primära konflikterna i denna våldsvåg.

De våldsammaste konflikterna

En av de primära konflikterna kan kopplas till osämjan mellan de två falangerna i det som tidigare var Fagersjönätverket men numera är två grupperingar, Farsta äldre och Farsta yngre. De sistnämnda kallas också Lost Boys eller 23st. Denna konflikt berör även Älvsjönätverket, Dalennätverket och Flemingsbergsnätverkets ena fraktion. Flemingsbergsnätverket har för sin del splittrats i två men den konflikten verkar inte ha lett till några våldsdåd i den nuvarande våldsvågen. 23st är sannolikt inblandat i flera konflikter då de utför beställningsmord.

Dessutom kan det förekomma en hämndvåg som är kopplad till mordet på Einár som berör Dalennätverket, FLG på Järvafältet och en omfattande konflikt som berör Dalennätverket och Nätverk Foxtrot (kurdiska räven). Till detta kommer konflikten i gängmiljön i Hässelby gård och Hässelby strand liksom en konflikt som berör uppkomsten av en ny kriminella gruppering i Solna som därmed hamnat i konflikt med Husby hyenor och andra grupperingar på Järvafältet. FLG berörs förmodligen av flera konflikter då de utför beställningsmord.

Andra konflikter

Det finns sen tidigare också konflikten som berör Turebergsnätverket i Sollentuna, Märstanätverket och Sigmanätverket i Upplands-Väsby. Andra konflikter som berör Bandidos MC, Bredängsnätverket och Bronätverket finns också liksom konflikter som kan kopplas till Botkyrkanätverket och Nätverket May. Även Östberganätverket har drabbats av en intern konflikt. Det är helt enkelt väldigt stökigt i Stockholms undre värld. Med många våldsdåd som en följd. De olika passar på när polisen uppenbart har problem. Risken att åka fast minskar sannolikt i det läget.

Den som vill vara elak kan konstatera att efter regeringsskiftet och med Sverigedemokraterna som viktiga makthavare har våldet bar exploderat. Jag tor inte det finns nåt orsaksmässigt samband men rent ideologiskt verkar det som om talet om hårdare tag även inspirerat eller påverkat de kriminella som omedelbart tycks har börjat med hårdare tag.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!