Bandidos MC i Stockholm

Bandidos MC Stockholm och dess undergruppering X-Team är ett så kallat självmarkerande gäng. De flesta av de självmarkerande gängen är mc-gäng. Den här typen av grupperingar var vanligare för 20 år sen. De använder västar, tröjor och tatueringar med gängsymboler för att visa sin tillhörighet. De har en klubblokal i Brandbergen i Haninge kommun söder om Stockholm.

Bandidos Stockholm är allierat med Bredängsnätverket som är ett typiskt gatugäng. Flera medlemmar har därför kopplingar till de båda gängen. De befinner sig alla i andra länder så frågan är hur mycket ledare de egentligen är.

Utpekade ledare

Tre män utpekas av SVT som ledande i nätverket. En av dem är Ozan Sarikaya som är född 1987. Har ska enligt SVT ha en koppling till Bredängsnätverket. Dömdes till fyra års fängelse för medhjälp till mordförsök 2010 efter en skjutning mot flera personer i Södertäljenätverket. Misstänktes för förberedelse till mord 2019, men frikändes. Befinner sig förmodligen i ett annat land, troligen Spanien.

Ahmed Mohammed (Manolo) som är född 1988. Har även koppling till Bredängsnätverket. Dömdes till ett år och två månaders fängelse för bland annat grovt vapenbrott 2019, men frikändes från förberedelse till mord. Befinner sig troligen i Somalia.

Den tredje är Jeffrey Ong som är född 1987. Även han har en koppling till Bredängsnätverket. Dömdes till fyra års fängelse för medhjälp till mordförsök 2010 efter en skjutning mot flera personer i Södertäljenätverket. Befinner sig idag i Spanien.

Totalt anses Bandidos MC har cirka 20 medlemmar i Stockholmsområdet.

Med tanke på att alla som anges som ledare i SVT befinner sig utomlands känns det som om Bandidos MC i Stockholm förefaller något försvagade. Åter andra har lämnat organisationen. Det gäller bland annat den man som var måltavla vid gymmordet i Stockholm, Robert Loforsen.

Bandidos MC var under 2022 inblandade i en konflikt med Nätverk Foxtrot.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!