Kurdiska rävens konflikt med Bandidos MC

Kurdiska räven är en man som anses vara ledare för ett kriminellt nätverk som sysslar med narkotikahandel i stor skala. Detta nätverk har av polisen getts namnet Foxtrot. En period hade de en konflikt med Bandidos MC som ledde till en rad våldsdåd. Några av dem är bland de mest uppmärksammade våldsdåden under de senaste åren. Detta för att helt oskyldiga personer utan någon som helst koppling till kriminella nätverk dödades. Det första av dessa dåd var ett mord utanför Bandidos lokal i Brandbergen i Haninge kommun.

Den 4 mars förra året sköts en man till döds i en bil på en parkering utanför Bandidos klubblokal. Mannen var en 33-årig flykting från Syrien som hade varit på en fest i Bandidos lokaler. Det var dock inte han som skulle dödas utan det tilltänkta offret var en medlem i Bandidos MC som hade en vit bil som liknade den bil som den skjutne mannen satt i.

Enligt polisens utredning beställdes mordet av Kurdiska räven som är häktad i sin frånvaro som misstänkt för förberedelse till mord. Orsaken till mordet var en konflikt om en narkotikaaffär som gått snett.

Fortsatta mordplaner

Två veckor senare tänkte samma personer som är misstänkta för inblandning i mordet vid Bandidos lokal utföra ett nytt mord. Polisen stoppade dem när de var på väg att utföra mordet och de kunde gripas innan det kunde mörda någon. I bolen hittade vapen.

Men planerna på hämnd fortsatte. Den 28 mars försökte en 16-åring mörda en Bandidos-medlem på ett gym i Stockholm. En man på gymmet försökte stoppa honom och istället blev den mannen då skjuten. Mannen hette Fredrik Andersson och arbetade som krogvakt.

Åtal

Fem personer har åtalats för mordet i Brandbergen. Pet*r H@gi står åtalad för mord den 4 mars 2022. S@ga Dahl#n står åtalad för medhjälp till mord då hon upplät en lägenhet till planering för mordet. Dessutom förvarade vapen i lägenheten. Polisen hittade ett pansarskott, en pistol och en automatkarbin. I en bil hittade de senare ytterligare två automatkarbiner och en pistol.

Pet*r H@gi och Yan#s H@#fi, är talade för förberedelse till mord den 18 mars. De båd är också åtalade för förberedelse till mord den 21 mars tillsammans med Nat@n Ar*f@n. De greps av polis vi det sistnämnda tillfället när de var på väg till Bandidos lokaler med laddade vapen i en falskskyltad bil. Alla de fyra nämnda är också åtalade för synnerligen grovt vapenbrott. Även Rob*rt K@rcz*wsk# är åtalad för synnerligen grovt vapenbrott

18-åringen förnekar all inblandning i mord och mordförberedelser men har erkänt vapenbrott. Rättegången som pågår just nu har tillfälligt skjutits upp då nya bevis hittats i form av en telefon som är knuten till utredningen.

Den dömde mördaren för gymmordet tillhör Bronätverket och Pet*r H@gi från Brandbergenmordet liksom Rob*rt K@rcz*wsk# tillhör Zeronätverket. Nat@n Ar*f@n tillhör Bronätverket.

Konflikten löst

Konflikten mellan Bandidos MC och Nätverk Foxtrot ska vara löst genom att de tvistande parterna nått nån form av uppgörelse. En konflikt mellan två av de större kriminella konstellationerna i Stockholmsområdet upphörde därmed. Nätverk Foxtrot är allierade med Bronätverket från Upplands-Bro och Zeronätverket i Jordbro. Bandidos MC är allierade med Bredängsnätverket, Sätra yngre och Nya Östberga.

Läs mer: