Man ihjälskjuten i Sätra centrum, Stockholm

Flera ordningsvakter och andra personer larmade vid 19-tiden på måndagskvällen polisen om en skottlossning inne i Sätra centrum där en man skadats. Polisen beordrade ett flertal patruller till Sätra. Den skadade mannen fördes till sjukhus med helikopter. Mannen i 20-årsåldern avled senare på sjukhuset.

Vid skjutningen befann sig många människor på platsen men ingen annan tycks ha blivit skadad. Tunnelbanestationen i Sätra centrum stängdes under en tid efter skjutningen.

Ingen person har ännu gripits som misstänkt men flera personer har fått följa med till en polisstation för att höras närmare om händelsen.  Den skjutne ska enligt osäkra uppgifter vara en person som tillhör det kriminella nätverket Sätra yngre. Namnet på den döde är möjligtvis L#ban Al#. Han är en av de personer som förekommer i förundersökningar som rör morden på bröderna Maghraoui då Ali vid ett tillfälle ska ha blivit knivhuggen efter ett bråk med Taha Maghraoui.

Bröderna Maghraoui tillhörde ett kriminellt nätverk i Skärholmen och hade under lång tid legat i konflikt med Bredängsnätverket. Bredängsnätverket och Sätra yngre anses vara allierade.

Enligt en del uppgifter ska det ha uppstått en splittring i Bredängsnätverket mellan de som har en anknytning till Bandidos MC och de som inte har det. Sätra yngre ska enligt dessa uppgifter var allierade med Bandidos MC medan de andra numera ska ha kopplingar till Nätverk Foxtrot. Om detta stämmer eller inte är dock mycket oklart. Andra uppgifter gör gällande att den mördade skulle tillhöra Skärholmennätverket. Men det kan uppenbarligen inte vara korrekt.

PS 8:03. Fyra personer ska nu vara gripna och anhållna som misstänkta enligt Aftonbladet.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!