Skjutning mot radhus i Kungsängen

Vid midnatt natten till idag, söndag, besköts ett radhus på Krikonstigen i Tibble, Kungsängen i Upplands Bro kommun. På adressen bor anhöriga till en person som sitter i fängelse för ett handgranatsdåd i Rotebro i september 2021.

Handgranaten kastades dock in i fel lägenhet. Den tilltänkta måltavlan bodde i en grannlägenhet till den där bomben kastades in. Bomben kunde alltså ha dödat en hel oskyldig trebarnsfamilj.

Tre personer dömdes för inblandning i bombdådet. Abdullah Nathem Abdullah som anses ingå i Sigmanätverket fick tio års fängelse för bland annat allmänfarlig ödeläggelse, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och medhjälp till försök till mord. De andra två fick kortare straff, Fredrik Willenfeldt fick 4 års fängelse och F@d# Mr@d 2 år. Abdullah Nathem Abdullah anses också ha kopplingar till Bronätverket enligt media. Det verkar dock vara en osäker uppgift.

De som bor lägenheten i Tibble är anhöriga till Abdullah Nathem Abdullah. Vid skjutningen var endast två kvinnor hemma men ingen skadades av skotten. En anledning tilll att hans släktingars hus besköts kan vara hans eventuella koppling till Bronätverket.

Bronätverket har länge varit allierade med Nätverk Foxtrot och är troligen lierade med Rawa Majid (kurdiska räven) i den interna konflikten i Foxtrot-nätverket.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!