Fem svenskar gripna i Tunisien

Fem svenska medborgare har enligt uppgifter i media gripits i Tunisien. Enligt SVT har polisen i Tunisien bekräftat att det är fem personer som har gripits.

De fem männen greps i en bil på väg till den tunisiska kuststaden Hammamet. I bilen hittades två cigaretter som misstänktes innehålla narkotika. Det resulterade i en husrannsakan där polisen påträffade mer cannabis och dessutom narkotikaklassade tabletter.

Polisen i Tunisien ska ha fått information om att tre av männen tillhörde ett internationellt narkotikanätverk vilket ledde till att bilen stoppades. Den tunisiska tidningen Assabah News var den första som rapporterade om händelsen. Enligt uppgifter till tidningen ska även vapen tagits i beslag. Det ska enligt uppgifter i svensk media handla om 2 pistoler. På en bild som polisen i Hammamet har publicerat med anledning av gripandet går det att.se fem svenska pass uppradade bakom nio mobiltelefoner och narkotika.

Flera av de gripna ska vara tongivande kriminella och ha en koppling till Rawa Majid (Räven). Eventuellt rör det sig om Yassine Mohdhi med flera från det så kallade Bronätverket då bröderna Mohdhi härstammar från Tunisien. Remon Ghide (5iftyy) och Elias Bäck är två andra gripna.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!