Fyra åtalade för mordförsök vid Trollängsskolan

Den 19 maj 2019 skadades två personer vid en skjutning invid Trollängsskolan invid Askims torg i Trollängen i Askim, Göteborg. Senare häktades sju personer för skjutnningen. Den 1 februari blev fyra av dem åtalade.

Två män i 20-årsåldern skottskadades vid skjutningen. En, Oliwer Asperhäll, skadades allvarligt och den andre, Robin Johansson fick lindriga skador. Båda männen har enligt tidigare tillgänglig information ansetts tillhöra den så kallade G-falangen, ett av flera kriminella nätverk i Tynnered och Frölunda. Men enligt uppgifter i GP ska de istället tillhöra den så kallade Z-falangen. Under förra året åtalades båda männen i ett mål i Göteborg och båda två har tidigare dömts för narkotikabrott.

En av de åtalade, Jonas Tadesse, anses tillhöra de ledande i den så kallade M-falangen. Han misstänks har anstiftat mordet medan har bara åtalats för medhjälp. Han dömdes nyligen till ett och ett halvt års fängelse för grov misshandel av en man från Z-falangen. Tadesse hade en äldre bror, Dawit Tadesse, som mördats inom konflikten i Tynnered och en annan bror, Daniel Tadesse, som sitter inne för flera grova brott.

De tre åtalade skyttarna är alla från Stockholm och heter Ob*d M@t0ndo, Adrian Axelsson och Philip Jonsson. Ob*d M@t0ndo som är minderårig är för närvarande också misstänkt för ett mord i Solna som begicks tolv dagar efter skjutningen i Askim. De tre åtalade anses ha hyrts in för att genomföra mord på medlemmar i Z-falangen. Inga betalaningströmmar har dock hittats så de antas ha fått betalt i kontanter.

Alla de åtalade förnekar brott.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Fyra åtalade för mordförsök vid Trollängsskolan”

Kommentarer är stängda.