Svenskar borde äta mindre kött

Del 5 av 8 i serien Kött och miljö

Svenskarnas köttkonsumtion ökar och ökar. Det är inte bra, främst på grund av miljön. Framförallt bidrar nötköttsproduktion till växthuseffekten genom sättet som det produceras på i utvecklingsländer som Brasilien och genom långväga transporter. Det är miljömässigt heltokigt att transportera livsmedel över hela jordklotet för att tillfredsställa en lyxkonsumtion av kött i västvärlden inklusive Sverige. Istället borde livsmedelsproduktion vara lokal och så klimatmässigt neutral som möjligt. Något som för Sveriges del visserligen skulle innebär att vi troligen är tvungna att äta kött, men inte alls i de mängder vi äter kött idag.

Läs också:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Jordbrukspolitik baserad på livsmedelssuveränitetSjälvklart bra med odlat kött >>
Advertisements

4 Replies to “Svenskar borde äta mindre kött”

Kommentarer inaktiverade.