Vårdprofitörerna och skolprofitörerna

Del 1 av 9 i serien Vårdprofitörerna

När det vi ägt tillsammans privatiseras och avregleras så övertas det i stor utsträckning av diverse företag som har till syfte att få så stora vinster som möjligt på så kort tid som möjligt. För att uppnå detta syfte skär man ner på personalen, på underhåll och investeringar. Plus satt man vill öka kostnaderna för patienter och offentliga vårdköpare. Dess åtgärder från riskkapitalbolagen och de av dem ägda sjukvårdsföretagen kommer att leda till dyrare vård (som det är i USA), sämre vård för fattiga och bättre för rika (också det som i USA), ökade klyftor i samhället och ökade orättvisor.

Det handlar om riskkapitalbolag, ofta så kallade private-equitybolag. Störst av dem är EQT, andra är Altor, Nordic, Triton, Segulah, Capman och IK Invest. När det gäller kollektivtrafiken återfinns en rad sådana bolag bland ägarna till den privatiserade verksamheten. På samma sätt är det inom vården och skolan.

Om kollektivtrafiken och dessa bolag har jag redan skrivit, om riskkapitalbolagen håller jag på och skriver och skriver en serie och detta är inledningen till en serie om vård- och skolprofitörerna.

Läs gärna mina inlägg om trafikprofitörerna:

  1. Försenade tåg och järnvägsprofitörer
  2. Järnvägsprofitörerna
  3. Banprofitörerna
  4. Trafikprofitörerna – persontrafiken
  5. Trafikprofitörerna – godstrafiken
  6. Järnvägsprofitörerna – bussbolagen

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

Series NavigationMedicinprofitörerna – Segulah och Medstop >>
Advertisements