Politik och Socialitet

Boknytt
Sociala fällor och tillitens problem
Bo Rothstein
SNS Förlag

Politik och Socialitet

Nyliberalernas misslyckande i Syd beror delvis på att man missat att marknaden kräver en bas av stat, rättssäkerhet och opartiska samhällsinstitutioner. Något som tog århundraden att växa fram i Västeuropa. Ett gott, demokratiskt samhälle kräver än mer av tillit mellan människor. Kräver socialt kapital.

Detta viktiga ämne utvecklar Rothstein djuplodande i ”Sociala fällor och tillitens problem”. I motsats till Putnam menar han att goda samhälleliga institutioner, samt sociala och kulturella normer skapar det sociala kapitalet. Rothstein nosar även på att kombinera biologi, kultur och politik för att lösa socialitetens problem.

Hans Norebrink

Läs mer: Alba, PO Ågren, Bo Rothstein, Rosenberg, Nycander, Sydsvenskan, Jan Wiklund,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements