Gängledaren som stack till Somalia

En 34-årig man som anses ha en ledande roll i pekas ut som ledargestalt för Bredängsnätverket och har även en hög position inom Bandidos MC i Stockholm. Själv har han förnekat att han tillhör Bredängsnätverket. Material från avlyssnade Encrochat gjorde att mannen blev häktad i sin frånvaro för grovt narkotikabrott. Han efterlystes också internationellt. Vid den aktuella tiden befann han sig troligen i Spanien.

Den 34–årige mannen som heter Ahmed Mohamed kallas ofta Manolo och är misstänkt för handel av sammanlagt 100 kilo amfetamin. En annan medlem i Bandidos MC är dömd till 8,5 års fängelse i samma ärende. Han har tidigare dömts för bland annat grov misshandel, försök till medhjälp till mord, människorov, rån, utpressning och grovt narkotikabrott. 2013 dömdes han för grov misshandel sedan han knivhuggit en person som bar Hells Angels-tröja.

På grund av efterlysningen lämnade Manolo troligen Spanien och har sen dess antagligen befunnit sig i Somalia. Bilder som han postat på Instagram tyder på det.

Flera av misstänkta för det så kallade tortyrmordet i Spanien anses ha kopplingar till Bredängsnätverket. De som utsattes för tortyr, mord och mordförsök tillhör eller har kopplingar till Sätranätverket.

Som en hämnd för tortyrmordet skulle Ahmed Mohamed (Manolo) och Evy Nkiwa från Bredängsnätverket mördas på en fest. Nkiwa är en av personer som misstänkt för inblandning i tortyrmordet. En av de som åtalades för planerna på att mörda Manolo och Nkiwa var Sh@wn Tij*ro som skadades i samband med tortyrmordet i Spanien.

Läs också:
Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!