Man från familjen Ali Khan åtalad för utpressning med mera

En man från släkten Ali Khan har åtalats för grov utpressning i flera fall, kidnappning (människorov), grovt olaga hot och bedrägeri. Brotten ska ha skett i november 2021 och tycks ha riktat sig mot en ägare av en indisk restaurang på Linnégatan.

Det finns bara en indisk restaurang på Linnégatan, The Elephant i Kommendantsängen, så det är sannolikt ägarna av denna som utpressats. De bor i Angered och släkten Ali Khan har länge haft en lukrativ verksamhet som går ut på att pressa pengar av företagare i de olika stadsdelarna i Angered. Vägran att betala var troligen orsaken till upploppet i Hjällbo med den efterföljande skjutningen.

Den misstänkte heter Abdulrahman Ali Khan men är mer känd som rapproducenten Tati Ali Khan. Brottsoffren är Harshde*p Singh J@mmu och Inderje*t S#ngh.

Utpressning och kidnappning

Abdulrahman Ali Khan har enligt åtalet den 16 november 2021 hotat Harshde*p Singh J@mmu med våld för att få denne att överlämna pengarna. Hotet framfördes på restaurangen. Ali Khan krävde att Harshde*p Singh J@mmu skulle betala 200 000 kronor och att han hade fem dagar på sig innan betalning skulle ske. För detta är den misstänkte åtalad för grov utpressning.

Den 29 november 2021 tvingades Inderje*t S#ngh att följa med ut till en personbil av de två misstänkta, Abdularahman Ali Khan och Amn@ S@lkov#c. Genom mordhot mot Inderje*t S#ngh tvingade de Harshde*p Singh J@mmu att möta dem och därefter köra Abdulrahman Ali Khan. I samband med bilfärden hotade de att skjuta de båda offren och misshandlade även Harshde*p Singh J@mmu. Under tiden för kidnappningen av den senare tvingade de också offret att ta ut pengar och överlämna en stor summa kontanter till. Totalt handlade det om 43 000 kronor. För detta är han åtalad för människorov och grov utpressning.

Grovt olaga hot och bedrägeri

Dagen efter kidnappningen hotade Abdulrahman Ali Khan med att spränga restaurangen i luften om inte har Harshde*p Singh J@mmu gjorde en överföring på 100 000 kronor till ett bankkonto kopplat till det kort som Abdulrahman Ali Khan vid den aktuella tidpunkten disponerade. Hotet genomfördes på restaurangen där en anställd befann sig. Samtidigt som den anställda hotades med att sprängas i luften med restaurangen visade Ali Khan upp en svart låda och en fjärrkontroll. För hotet mot den anställda är han åtalad för grovt olaga hot. När han framförde hotet presenterade han sig med namn.

Mellan den 30 november 2021 och den 5 december 2021 använde Abdulrahman Ali Khan ett kontokort som tillhörde Harshde*p Singh J@mmu. Han tog ut och köpte saker för cirka 13 000 kronor. För detta är han åtalad för bedrägeri.

Spanien

Efter händelserna flydde Abdulrahman Ali Khan till Marbella i Spanien. Han anhölls i sin frånvaro den 5 januari 2022, greps av svensk polis den 11 januari och häktades den 13 januari. Då hade han redan gripits av spansk polis den 5 december 2021 efter att ha försökt använda restaurangägarens kontokort. Han greps återigen den 14 december 2021 efter att ha promenerat naken på en gata i Marbella. Han tycks senare ha återvänt till Sverige där han sen kunde gripas.

Båda de misstänkta har förnekat brott. Abdulrahman Ali Khan har tidigare dömts för grova brott. År 2017 dömdes han till ett längre fängelsestraff för bland annat grovt rån och utpressning.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!