Malmvägen – DN stjäl en artikelidé

DN har publicerat en artikel om Malmvägen i Tureberg, Sollentuna. Det är uppenbart att journalisten Åsa Erlandsson fått artikelidén från mig och mina artiklar om Malmvägen. Hon förnekar säkert det men det förefaller helt uppenbart.

Jag har precis som DN en artikel om hur Malmvägen kunde bli ett gangstertillhåll och en artikel hur privatisering och omvandling till bostadsrätter gynnade de kriminella. Dessutom har jag en om det kriminella gänget, den så kallade Turkligan, på 1970-talet och 1980-talet samt en artikel om gängen från dess fram till nu.

Det är naturligtvis helt okej och jag får många idéer från olika dagstidningar. Men jag hänvisar då till den artikel jag hämtat information och tankar ifrån. Med en länk. DN nedlåter sig förstås inte till nåt sånt men det tycker jag hade varit anständigt. Mina artiklar innehåller dessutom betydligt mer information än DN:s artikel.

Malmvägen och Tureberg är en av de stadsdelar i en svensk ort som under längst tid har påverkats av och präglats av ett kriminellt gäng. Gänget är släktbaserat och gjorde sig känt redan på 1970-talet. Läs mer om dem och om Malmvägen och Tureberg:

Malmvägen. Bild: Johannes Scherman. Licens: CC BY 2.5

PS.Naturligtvis är detta ett helt oblygt försök att få fler läsare på grund av artikeln i DN.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!