Sprängning i Farsta med koppling till tidigare skjutning

Strax efter klockan 6 i morse inkom larm om en explosion i ett trapphus på Brunskogsbacken i Farsta strand. explosionen inträffade på samma adress som en skjutning ägde rum i oktober 2021. Vid skjutningen dog en man i 40-årsålder medan en 16-åring skadades. Ingen av dem visade sig vara den tilltänkta måltavlan för skjutningen.

Nu har alltså en bomb eller granat sprängts på samma adress. Den som sprängningen riktade sig mot vara samma man som skjutningen i oktober 2021. Explosionen orsakade splitterskador i trapphuset.Den troliga måltavlan är en person, Chr#stopher Ac*a Fernand*z som står skriven på Brunskogsbacken 39 men både skjutningen och bomben riktades mot Brunskogbacken 39. Så bägge gångerna tycks gärningsmännen har tagit fel på port och adress.

Konflikten i Farsta

Chr#stopher Ac*a Fernand*z är enligt uppgift knuten till det gäng som idag kallas Farsta äldre. Den ena av de grupperingar som Fagersjönätverket splittrats i. Det tyder på att sprängningen inte är kopplad till kedjan av våldsdåd som kan kopplas till mordet och kidnappningen av Einár. Istället har sprängningen sannolikt med de komplicerade och många konflikterna mellan olika grupperingar i södra Stockholm. Men det finns en koppling till mordet på Einár.

En person som misstänkts ut för mordet på Einár har också misstänkt för skjutningen i Farsta strand i oktober 2021. Han heter Ildar Galyev och kallas Scar samt anses tillhöra Dalennätverket. Två av bomberna i kedjan av våld den senaste tiden var riktade mot honom. Bomberna i Enskededalen den 26/12 och 27/12. Han anses också allierad med Farsta yngre (23st).

Bomben i Farsta den 28/12 var riktat mot en man, Al@sana J@llow, som anses ingå i Farsta yngre. Även rapparen Haval Khalil som var måltavla för bomben i Rågsved den 31/12. Precis som när det gäller Einár-mordet går alltså många av våldsdåden under de senaste tiden att kopplas till den interna konflikten i Farsta-Fagersjönätverket.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!