Två kvinnor dömda för grovt narkotikabrott

Den 10 maj gjordes ett stort narkotikabeslag i en lägenhet på Snöbollsvägen 3 i Sollentuna. Lägenheten hyrdes av en ung kvinna som vid tillfället var 18 år gammal. Hon hade hyrt den på uppdrag av en person som inte kunnat identifieras. Personen kallar sig Benzema i kommunikationen med den unga kvinnan. I chattarna från appen Signal som polisen har tillång till förekommer också aliasen Animal International, Animal 1% och Animal old. Det handlar troligen om den man som brukar kallas Kurdiska räven men heter Rawa Majid som brukar kalla sig Animal. Nu har dom fallit i ärendet.

Den unga kvinnan som heter Mirella Bettar har enligt domen hanterat 289 kg cannabis (marijuana och hasch), 2 506 gram kokain, 499 gram 3-CMC (kristall), 3 951 gram ketamin och 90 520 tramadol-tabletter. Hon har fungerat som lagerhållare till vilket uppdrag hon rekryterats av Benzema.. En annan lite äldre kvinna, Sadia Begum, har för sin del agerat transportör av narkotika, bland annat  från och till den aktuella lägenheten men även till och från andra platser och lägenheter. En del av transporterna har också handlat om amfetamin. Domen gäller ett mycket stort antal transporter och en hel del narkotika. Sadia Begum har kommunicerat med bland annat Animal International.

En man, Bassel Jumaa, har dömts för att ha transporterat narkotika till Snöbollsvägen 3. Däribland 66 kg cannabis, ca 500 gram kokain och en okänd men ej ringa mängd tramadol och amfetamin. En fjärde person, en köpare, åtalades också men bara för innehav av en mindre mängd narkotika.

Bevis och domar

Bettar och den fjärde åtalade har erkänt brotten de åtalats för medan Begum och Jumaa förnekat brott. Förutom material från de åtalades telefoner inklusive appen Signal förekommer en stor mängd bevis som DNA, fingeravtryck, övervakningsfilmer från övervakningskameror som alla tillsamman med material från en mobiltelefon bevisar Mirella Bettars inblandning i narkotikahanteringen. DNA och fingeravtryck samt material från en mobiltelefon har också kunnat koppla Saida Begum till en del av narkotikatransporterna och beslagen.

Mirella Bettar dömdes till 7 års fängelse i Attunda tingsrätt, Sofia Begum till 7 år och 6 månader i fängelse och Bassel Jumaa till fängelse i 5 år. Jumaa är för närvarande också misstänkt för brott i ett annat ärende i Lund och häktad som misstänkt i detta ärende. Den fjärde åtalade personen dömdes till fängelse 1 år 8 månader.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!