Explosion i bostadshus i Dalen, Stockholm

Tidigt på morgonen idag, strax innan klockan sex, skedde en explosion i ett bostadshus på Bersågatan i Dalen i södra Stockholm. På den aktuella adressen bor en rappare som uppges ha varit god vän med Einár. Både rapparen och hans två bröder står på den så kallade Dödslistan som hittades hos en medlem i Dalennätverket. Det betyder att de inte tillhör Dalennätverket trots att de bor i Dalen utan istället tillhört Nätverk Foxtrot.

Enligt uppgifter ska bröderna ha tagit ställning för Rawa Majid (Räven) i den interna konflikten i Foxtrotnätverket. Rapparen är Hamza Karami (Hamko) som nyligen kommit ut från fängelse efter ett 5-årigt straff.

Gällande fallet som han satt i fängelse för dömdes Karim Karami och Foday Jammeh till 7 års fängelse vardera medan Hamza Karami fick 3 års fängelse i tingsrätten. De dömdes för synnerligen grov misshandel och framkallande av fara för annan efter att ha varit inblandade i en skjutning mot en 14-årig pojke den 2 mars 2020. Skjutningen ägde rum i Kärrtorp.

I hovrätten skärptes straffet. Karim Karami och Foday Jammeh dömdes nu för medhjälp till försök till mord och fick 10 års fängelse. Även Hamza Karami fick skärpt straff och dömdes till 5 års fängelse.

Karim Karami var tidigare dömd för en mängd brott. Bland annat grov stöld, flera narkotikabrott, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, grov misshandel, misshandel, olaga frihetsberövande och försök till utpressning. Foday Jammeh var tidigare dömd för rån och övergrepp i rättssak. Hamza Karami var tidigare bara dömd för narkotikabrott.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!