Razzia mot skumma gruv- och finansbolag

Förra fredagen, för nästan en vecka sen, genomförde Ekobrottsmyndigheten (EBM) en omfattande husrannsakan i GKL Growth Capitals lokaler på Engelbrektsplan i Stockholm enligt tidningen Realtid. Representanter för företaget har vägrat uttala sig till tidningen och det har också Ekobrottsmyndigheten gjort.

Det har tidigare inletts en rad olika utredningar kring bolag kring GKL Growth Capital. Det gäller bland annat bolag som Mineral Invest och IGE Resources. En husrannsakan genomfördes i maj 2013 mot dessa två bolags kontor på Kungsgatan i Stockholm.

I företagen som ingår i gruppen kring GKL Growth Capiltal har det förekommit en mängd underliga affärer genom åren. Läs mer om dessa:

Mineral Invest har också figurerat i kokainhärvan där Jonas Oredsson (Jonas Falk) var åtalad, dömdes i tingsrätten, men sedan friades från brott i högre instans. Uppgifterna i inläggen om Falk bör därför tas med en nypa salt. Det handlar alltså om misstankar mot Falk och inte bevisade brott och handlingar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements