Vansinne av Nooshi Dadgostar

I en intervju i radion sa Nooshi Dadgostar att hon ville sänka bensinpriset. Det är huvudlöst och helt vansinnigt. Det innebär ökade utsläpp av växthusgaser och att produktionen av biobränslen på raffinaderierna hotas. Kanske är det inte nån katastrof men det kan ju också innebära att utfasningen av fossilbilar försenas. Det är inte bra.

Det är rimligt att tona ner miljö- och klimatpolitiken inför valet för att kunna vinna stöd i arbetarkretsar men det är helt orimligt och oacceptabelt att göra det genom att sabotera en grön klimatomställning vilket Dadgostar gör genom att plädera för sänkta bensinpriser.

Förutom att utspelet är politiskt felaktigt är det också odemokratiskt. Det saknar nämligen stöd bland partiets medlemmar och det har inte diskuterats bland partiets medlemmar.

Istället för att driva den här typen av felaktiga krav bör Vänsterpartiet driva krav som är positiva för arbetarklassen i Sverige på ett bättre sätt. Att försämra klimatet är det inte.

Däremot är krav på ökad demokrati på arbetsplatsen, avprivatiserad skola, öka bostadsbyggandet, återreglerad vård, förbud mot bemanningsföretag med mera krav som är bra för arbetarklassen och det som Vänsterpartiet borde driva istället för klimatförstörande förslag. Det är ett betydligt bättre sätt att vinna stöd i arbetarklassen än med klimatfientliga förslag som sänkta bensinpriser och stopp för utbyggnad av elnätet till Europa.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!